Skip to content

Fransk løksuppe

Nydelig suppe med fransk vri til kalde dager.

  • 50 gram smør
  • 1 pk med 4 stk gul Edel-løk
  • 1 ss sukker
  • 2 fedd presset hvitløk
  • 7,5 dl varm kyllingkraft
  • 1 liten baguette i skiver
  • 100 g revet ost (f.eks. Jarlsberg eller Gruyère)
  • Salt og pepper

Skjær løken i tynne skiver, og stek løken i smøret. Strø over sukker og rør om til løken er myk og karamellbrun. Ha i presset hvitløk og varm kyllingkraft og kok opp. Reduser varmen, la suppen småkoke i 15–20 minutter. Smak til med salt og pepper. Sett stekeovnen på 200°C. Toast baguetteskivene i 1–2 minutter på hver side. Ha suppen i to store skåler, anrett baguettskivene på toppen og strø på ost ved servering.