Stor helsegevinst

For det er godt for kroppen å spise Edel-løk fra Holm Gård. Et skandinavisk forskningsprosjekt som ledes av forsker Ingunn Vågen ved Bioforsk Øst Landvik, har påvist at du får en stor helsegevinst ved å spise løk. Løkvekster, inklusiv purre, har et høyt innhold av stoffer som er gunstige for hjerte og karsystemet. De reduserer gjentetting av blodårene, reduserer blodtrykket og innholdet av kolesterol. I tillegg er løk gunstig for mage og tarmsystemet. Karbohydratene i løken lagres ikke i form av stivelse slik som hos poteter, men i form av fruktan som først spaltes i tykktarmen. Løk gir deg derfor heller ikke noen økning i blodsukkeret. I tillegg bidrar løk til å redusere faren for utvikling av kreft.

God matkvalitet

Det er gledelig at i løpet av de årene vi har holdt på, har folk blitt mer klar over helseeffekten til løk, samtidig har folk blitt mer bevisst og opptatt av god matkvalitet. For jordsmonnet på gården vår er spesielt godt egnet for dyrking av Edel-løk. Samtidig er klimaet i Vestfold ideelt for løkdyrking. Hos oss får plantene nok lys til å danne sukker, men vokser samtidig langsomt på grunn av temperaturen. Det fører til at Edel-løk fra Holm Gård blir en mer velsmakende løk.

Sunt og lettvint alternativ

På Holm Gård produserer vi gode mengder løk og grønnsaker. All bearbeiding, kutting og klargjøring gjøres også hos oss på gården. Produktene kjennetegnes av fersk, frisk og sprø kvalitet. Du finner mange gode og sunne oppskrifter på gode retter for både hverdag og fest i våre oppskrifter.